Sarea cea de toate zilele – un subiect controversat, ca multe altele de fapt. Din fericire, din ce în ce mai multă lume află cât este de nocivă de fapt sarea pe care o găsim în magazine, cât de dăunător poate fi iodul și cât de periculos este acel antiaglomerant, care are rolul de a păstra sarea fină fină și care antiaglomerant nu este ”decât” o cianură (mai exact E536 – ferocianură de potasiu), care la 100 de grade Celsius (deci, cam pe acolo pe unde facem noi mâncarea de obicei), se descompune în cianură de potasiu și clorură de fier. Un articol interesant despre cum s-a hotărât la nivel înalt ca în România să se comercializeze doar sare cu iod puteți găsi aici.
Astfel, trebuie să ne orientăm și să găsim variante sănătoase de sare. La noi încă se poate găsi sare bună, neiodată, de salină, de obicei în magazinele naturiste. Dar eu azi vreau să vă povestesc despre sarea de Himalaya, care se pare că este cea mai pură sare de pe Pământ.
Despre sarea de Himalaya
– Se estimează că vechimea acestui fel de sare este de aproximativ 200 milioane ani.
– Una din minele de sare este cea din Pakistan – Khewra (la aproximativ 300km de Munții Himalaya).
– Culoarea ei variază de la alb-cristalin la nuanțe de roșu gălbui. Cel mai des este întâlnită sub denumirea de sare roz de Himalaya.
– Este o sare 100% naturală. Clorura de sodiu este în stare naturală, nedestructuralizată.
– Conține 84 de microelemente (absolut naturale) și care au numai efecte benefice asupra corpului.
De ce să consumăm sare de Himalaya
– Previne aritmiile cardiace și reglează tensiunea arterială.
– Reduce excesul de aciditate intracelulară – astfel se optimizează metabolismul celular.
– Facilitează absorția intestinală optimă a tractului intestinal.
– Previne crampele musculare deoarece asigură oligoelementele necesare bunei funcționări a fibrei musculare.
– Menține sănătatea oaselor.
– Nu determină litiază renală (pietre la rinichi) sau vezicală (pietre în vezica urinară).
– Nu precipită apariția aspectului de coajă de portocală a pielii (celulita).
Mai multe informații despre beneficiile acestui tip de sare puteți găsi pe crudsisanatos.ro
Cum se găsește sarea de Himalaya
Există sare grunjoasă de Himalaya, sare fină sau chiar sare de baie (atât de bună pentru spa-ul de la noi de acasă).
Eu vă spun sincer că am în bucătărie și sare de salină, din aceea grunjoasă dar și sare de Himalaya. Voi folosiți?
Cine este Crud și sănătos?
Crud și Sănătos este un concept născut din dorința de a oferi informații medicale utile și avizate în direcția unei alimentații sănătoase. În 2011 am creat primul magazin online de superalimente din Romania, iar în 2013, cu ajutor de Sus, am deschis primul cabinet de Nutritie Raw-Vegană din țară, la Cluj-Napoca.
Dacă vrei să te documentezi despre cum să-ți construiești o viață sănătoasă, despre cum să mănânci corect, potrivit stilului tău de viață, despre cum să slăbești sau să acoperi carențele alimentare, despre superalimente și beneficiile lor sau poate despre cum să faci tranziția către un stil de alimentație (raw) vegan – intră pe www.CrudsiSanatos.ro (cabinet, magazin online, blog sau pagină de Facebook). Aici te așteaptă Dr. Langa Olivia-Diana: medic, terapeut și raw-nutriționist, care îți va ghida pașii către Sănătate și Bunăstare.
Sursă foto Google Images