Cu copilul in Delta
Probabil exista teama ca “acolo”, adica in Delta, este un mediu ostil, impropriu pentru un copil mic. Sau poate ca un parinte se gandeste la zeci de “daca”, inainte sa plece: daca se imbolnaveste? Daca se loveste? Daca o sa cada in Dunare ? Daca …? Nu radeti, daca nu sunteti parinti, nu aveti de unde sa stiti cati de “daca” se invart in capul unui parinte.
Daca va ganditi la ce este mai rau, sa stiti ca exista dispensare medicale in localitatile din Delta, la unele hoteluri exista personal medical, exista serviciu de ambulanta in zona, exista acoperire de telefonie mobila peste tot si orice pensiune are in dotare cel putin o barca cu motor (asta in caz de urgente). Este adevarat ca noul mediu impune o atentie mai sporita a parintilor, dar acest lucru este valabil si daca mergeti cu copilul la munte, la mare sau in oricare alta locatie decat “habitatul” unde a crescut copilul.
Asa ca nu rapiti setea de cunoastere a unui copil. Ar fi pacat sa nu cunoasca natura, sa nu vada pasarile, insectele, vegetatia …. sa nu faca o prima calatorie cu vaporul sau cu barca. Sunt locuri si lucruri pe care un copil trebuie sa le vada, chiar daca are 3-4 ani.

Cu copilul mic in Delta Dunarii

click pentru marire

Plaja din Sfantu Gheorghe sau Sulina, este un loc ideal de mers la mare cu copilul. Ca parinte, scapi de stresul plajelor aglomerate de pe Litoral (unde fiecare centimetru patrat este ocupat) unde nu-ti poti supraveghea copilul din cauza multimii. Pe plajele din Delta, totul se simplifica, nu sunt aglomerate, nu sunt periculoase, copilul poate construi linistit castelul de nisip. Iar apa marii are adancime mica, rareori fiind valuri mari.
Mancarea de la pensiuni sau hoteluri este in permanenta proaspata, gustoasa, bazata in special pe peste, lucru benefic pentru dezvoltarea copilului dumneavoastra.
cu copilul in Delata, la pescuit

click pentru marire

Ce se recomanda daca mergeti cu copilul mic in Delta Dunarii:

  • luati cu dumneavoastra medicamente, crema de tantari, crema de protectie solara pentru copil;
  • calatoria cu barca prin Delta sa fie scurta, de 1 ora sa zicem si neaparat copilul sa aiba vesta de salvare si capul acoperit pentru a prevenii insolatia;
  • supravegheati copilul in permanenta cand se afla in apropierea unei ape;
  • luati si niste hainute mai groase si de ploaie, chiar daca sunteti in mijlocul verii;
  • apa consumata de copil sa fie numai apa imbuteliata;
  • informati-va daca pensiunea sau hotelul are amenajat un loc de joaca pentru copii sau macar un leagan, o groapa cu nisip, un tobogan.

Asa ca nu evitati deplasarile in Delta Dunarii din cauza copilului ca este prea mic, ci luati-l si pe el!
Citeste si Cum calatorim in Delta Dunarii sau Sfaturi generale pentru un sejur in Delta Dunarii
Articol si imagini preluate de pe www.info-delta.ro, cu acordul autorilor.