Am exersat de-a lungul timpului si statul la cort si cazarea in rulota unor prieteni (parcata in Vama) si prietenia indelungata cu dna Gina din 2 Mai, proprietara unei pensiuni linistite, umbrita (la acea vreme) de un cires. Am ajuns chiar si la Grindul Chituc cu cortul, acum vreo 9 ani, vremuri in care nordul litoralului nostru (de la Mamaia in sus) nu era prea calcat de turisti.
Din momentul in care am inceput sa functionam in trei (eu+Marius+Sabina) am fost convinsa ca lucrurile nu se vor schimba: ca vom da fuga in aceleasi locuri, ca vom practica mai departe nudismul sau seminudismul, ca Sabina se va integral lin si natural in spiritul locurilor… O vreme chiar asa a si fost, apoi n-a mai fost asa. Mai intai, mi-a bagat “un cui” o prietena psihoterapeut, care mi-a explicat ca nu e chiar ok sa expui un copil de peste 2 ani la nuditate (vorbim aici de nuditatea unei plaje intregi sau a mai multor persoane), pentru ca s-ar putea sa-i afecteze evolutia vietii sexuale de adult. Mai apoi, zonele de care vorbesc au inceput sa se suprapopuleze si chiar sa se urbanizeze pe alocuri, asa ca nu mai gaseam acolo ceea ce cautam decat in doze mici, in capete de sezon (sfarsit de mai, inceput de septembrie).
Ne-am pus pe treaba si am inceput sa cautam alternative, pe criteriile general valabile pentru familiile cu copii: plaja cu nisip (fin, pe cat posibil), intrare lina in apa si apa cu nivel scazut pe suprafata intinsa, cazare cat mai aproape de plaja si in zone linistite.
Una dintre variantele pe care le-am gasit si care este deja destul de cunoscuta, dar probabil ca va mai functiona cativa ani de-acum incolo fara probleme, este Corbu. La Corbu s-a petrecut ultima noastra mare de anul asta, scurta si foarte faina.
Info Corbu
Satul Corbu e in nordul litoralului, la vreo 10-12 km mai sus de Navodari (zona destul de dezvoltata pe segmentul de family travel). Din sat, se ajunge cu masina pe un drum asfaltat pe Plaja Corbu, o plaja minunata, neamenajata, intinsa si libera.
Plaja Corbu face parte din Grindul Chituc, zona inclusa in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, pentru importanta ei din punct de vedere al biodiversitatii si al ornitofaunei.
Inteleg ca vin aici amatorii de sporturi nautice: windsurfing, kitesurfing, sporturi cu vele, scufundari, snorkeling, pescuit sportive.
Info Corbu Plaja Golf
Noi nu ne-am dorit o cazare in sat – care este destul de departe de plaja, ci chiar in apropierea marii, caci pentru ea am plecat din Bucuresti. Prin urmare, am ales sa stam in zona Corbu Plaja Golf- unde se afla un un ansamblu de cladiri (spatii de cazare) aflate la 2 minute de plaja, dintre care cea mai aratoasa si mai expusa este casa proprietarului 🙂
Spatiile de cazare despre care va spun sunt: Vila Golf – care are vedere la mare, Casa Dobrogeana si Casa Pescareasca, amplasate pe 3 laturi ale unui dreptunghi si construite din materiale naturale specifice zonei: lemn, stuf, piatra, lut. A 4-a latura este parte a unui iaz natural cu stuf. Iar in interiorul acestui dreptunghi sunt spatii interioare & exterioare comune: 2 bucatarioare semiutilate (aragaz, cafetiera, prajitor paine), incat sa se poata prepara chestii usoare , mobilier de lemn pentru luat masa (inclusive un foisor), 4 gratare de exterior.
Am ales sa ne cazam in Casa Pescareasca, cea mai ieftina varianta, dar le-am cercetat pe toate, ca sa avem ce sa povestim prietenilor 🙂 Diferentele de confort nu sunt mari, toate camerele sunt dotate cu baie proprie si cu frigider, sunt foarte bine intretinute si au mobilier simplu, de lemn. Tarife cazare la final de august: intre 130 -200 ron/camera pentru sejur mai mare de 3 nopti, varianta cea mai scumpa fiind Vila Golf. E de retinut ca (virgula) complexul nu are si servicii de restaurant, se limiteaza la cazare.
Ce ne-a placut foarte tare la Corbu:
- Atmosfera locului: plaja intinsa, cu nisip deschis la culoare si fin (amestecat pe alocuri cu scoici sau melci), densitatea mica de turisti pe plaja. Singurul zgomot era al marii destul de agitate. Plaja este neamenajata, n-o sa gasiti umbrele si sezlonguri, cocktail-uri si terase unde sa bubuie muzica
- Zona nu este dezvoltata mai deloc turistic (nu exista decat o cherhana unde se poate manca), drept pentru care nu vor navali prea curand cei care au asteptari mari de infrastructura turistica si comerciala
- Relatia directa cu marea 🙂 neafectata de cladiri mari, turisti zgomotosi, terase baltate, sezlonguri, umbrele si alte obiecte care incarca decorul si te fac sa uiti unde esti si de ce ai venit
- Cazarea confortabila si curata si faptul ca locul are reguli interioare destul de stricte pentru turistii cazati aici: reguli de acces in incinta, de pastrare a zgomotului la nivel rezonabil. Locul este clar family-friendly.
- Ca nu exista televizor in camera 🙂 Imi place sa cred ca asta e politica locului, nu ca ar fi asa dintr-un simplu calcul economic
Ce ne-a placut mai putin:
- N-am inteles de ce copilul care doarme in pat cu parintii plateste 30 ron/noapte, indiferent de varsta (?!)
- Ca exista un televizor intr-un spatiu comun care mergea continuu, pentru ca intotdeauna se gasea cineva interesat sa vada ce meciuri mai sunt pe ringul politic
- Ca, desi spatiile de cazare sunt amenajate pe sistemul self-catering, esti descurajat sa bucataresti prea mult (de ex, nu ai voie sa prepari supe, ciorbe si alte mancaruri decat “in cazuri speciale”). Avand in vedere ca in zona nu exista multe variante unde sa iei masa, iar pensiunea te limiteaza sa gatesti, meniul familiei pe perioada vacantei poate avea de suferit
- Singura cherhana unde se poate manca la Corbu nu este o optiune prea castigatoare: noi am mancat o singura data si nu ne-a placut 🙂 Si nu parea nici prea curat locul.
Recomand:
- Aprovizionarea frigiderului cu de-ale gurii fie de acasa fie din Navodari, pentru ca in zona nu exista magazine de unde sa cumparati chestiile de care ati putea avea nevoie. Inclusiv uleiuri si condimente pentru salate si gratar
- Dotati-va cu umbrele, rogojini, corturi, prosoape si accesorii similare de care nu va puteti lipsi pe plaja, caci ajungeti pe o plaja neamenajata
- Daca mergeti cu cortul informati-va asupra regulilor de campare (destul de stricte, fiind vorba de Rezervatia Biosferei Delta Dunarii)
Cu bune si cu mai putin bune, noua ne-a placut si mai vrem si la anul. Am respirat liniste, libertate, soare, mare si veselie. Mancarea a contat mai putin de data asta 🙂
Sursa foto: corbuplajagolf.ro.
mie chiar nu mi-a placut zona … Prefer plaja dintre Mamaia si navodari!
Madalina, vorbesti doar de plaja sau de plaja+cazare in zona dintre mamaia si Navodari? Noi am fost la Corbu in timpul saptamanii si a fost foarte ok, exact cum am descris in articol. Ce anume nu ti-a placut, ca fiecare dintre noi se poate gandi la altceva, daca nu exemplifici :-)?
vai ce super suna si arata tot ce povesteti tu, chiar mi*ar placea sa putem ajunge odata.
pretul pus mai sus de tine 130-200ron e pe noapte, sau e pretul pe sejur de 3zile? la asta se adauga si cei 30 ron / noapte de copil?
Da, Adina, tariful de cazare este pe noapte/camera. Practic, daca mergeti cu un copil care doarme cu voi in pat platiti intre 160-230 ron/noapte. Iar daca acesta doarme in pat suplimentar tariful este intre 180-250ron/noapte de familie.