Cel mic poate fi dus la patinoar chiar de la 2 ani şi jumătate, dacă simţim că are talent, dar sub atenta supraveghere a unui instructor. Momentul ideal e la 4 ani, când omuleţul se poate apuca serios de treabă.
Am aflat de cursurile de patinaj artistic organizate de patinoarul Cotroceni On Ice. O şedinţă, care poate dura de la 45 de minute până la 2 ore, costă între 8 şi 18 de Ron, în funcţie de nivelul de performanţă şi de numărul de copii cu care se lucrează (între 1 şi 20).
Pentru început, copilul are nevoie de două patine rigide din piele, cu şiret şi lamă de oţel cu zimţi (poate închiria unele de la patinoar – 10 lei), pantalonii trebuie să fie elastici şi să nu uiţi de mănuşi şi căciuliţă.
Că să nu scriem în necunoştinţă de cauză, noi am stat de vorba cu Andreea Ionescu, fostă campioană naţional, care în prezent predă cursurile de patinaj artistic la Cotroceni On Ice. I-am cerut să ne spună ce trebuie să ştie kinderul înainte de a intra în ring.
“Trebuie să ştie că prima oară pe gheaţă e distractiv, alunecos şi rece. Poate să cadă şi gheaţa îi udă mănuşile şi pantalonaşii dacă stă prea mult pe ea când cade, de aceea trebuie să se ridice repejor şi fără să pună mâinile pe jos. Şi e important să ştie şi că gheaţa de patinoar nu e bună de mâncat.”
Andreea ne-a mai spus şi că nu trebuie să ne aşteptăm la minuni, să nu ne imaginăm că puştiul va intra pe gheaţă şi va începe să patineze graţios.
“Nu te naşti învăţat şi cu perseverenta înveţi lucruri. Aşa se intampla si pe gheata, nu ştii patinezi din prima clipa . Si copilul tau poate patineze foarte bine daca exersează mult nu se teme. E nevoie de timp, răbdare, energie si nu in ultimul rand, talent.”
Pentru situaţia care place patinajul, are talent vrea meargă departe, Andreea ne-a spus se poate indrepta către un club din cadrul Federaţiei de Patinaj sau spre o scoala de patinaj. Ulterior, daca avansează, participa la competiţii si se clasează in primele 3 locuri, ajunge lotul de patinaj.
De acolo, urmează multa munca pentru ca el sa-si păstreze locul si reputaţia de campion. Dar asta e o alta poveste pe care o vom scrie curand… pentru campionii care citesc UrbanKid.ro
Linkuri utile:
Sursa foto: PatinajArtistic.com