Cine este vinovat în caz de accident atunci când scaunul auto pentru copii nu este instalat corect, dar șoferul în a cărui mașină este copilul a respectat toate regulile de circulație?
La aceasta întrebare au răspuns mai mulți judecători, iar verdictul final a fost că o parte din vină îi aparține mamei care nu a instalat corect scaunul auto. Ok, șoferul mașinii în care se aflau mama și copilul nu a avut nicio vină, a condus prudent și a respectat întocmai toate regulile de circulație, însă dacă scaunul auto pentru copil era instalat și ajustat perfect, rănile copilului erau mult mai mici. Vă las cu mai multe detalii despre acest subiect pe blogul Bebetex, iar eu trec la subiectul de astăzi: cum ar trebui să arate și să se monteze corect un scaun auto pentru un bebeluș.
În primul rând, proaspeții părinți trebuie să știe că scaunele auto pentru bebeluși trebuie să fie poziționate cu spatele la direcția de mers, întotdeauna pe locul din centrul banchetei din spate a mașinii. Da, o să spuneți că nu veți mai avea loc pe bancheta din spate, însă așa este corect și așa putem oferi o protecție sporită copiilor, așadar mai bine fără spațiu decât cu lacune privind siguranța.
Mai trebuie să știți că scaunul care este orientat cu spatele la direcția de mers oferă o protecție mult mai mare pentru gâtul, capul și coloana vertebrală a copilului, decât cele care sunt poziționate cu fața spre bordul vehiculului.
Toate scaunele auto vin cu instrucțiuni clare pentru montarea lor, cele mai importante fiind prinderea scaunului de bancheta din spate și poziționarea acestuia exact la unghiul indicat, însă cele mai multe produse au în partea din spate a scaunului un unghi care îți arată cum ar trebui să fie așezat pentru a oferi protecție maximă.
Mulți părinți aleg, pentru primii ani, scaunele de tip “scoică”, din această serie am ales să vă prezint astăzi modelul Nania Baby Ride Panama, care are un preț redus de la 181 lei la 145 de lei.
Scaunul prezintă o centură cu prindere în trei puncte, ajustabilă pe înălțime, având astfel trei poziții. Are protecție laterală, este fabricat în Franța și se instalează imediat folosind centurile mașinii. Aceasta îl face și foarte simplu de scos din mașină, așadar dacă plecați undeva nu mai este necesar să luați cu voi și alte produse de transport pentru bebeluși, pentru că puteți la fel de bine să scoateți copilul cu tot cu scaunul auto, oferindu-i atât confort, cât și siguranță.
Și pentru că tot vorbeam despre confort, mai trebuie să știți că este dotat cu pernuţă pentru cap, protecţie moale a centurii în dreptul umărului și husă detașabilă pentru spălare.
Voi ați folosit sau folosiți în prezent un scaun auto de tip scoică?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.
Sursă foto: treehouse1977/ Flickr.com.
cine a pus scaunul ala e vinovat. si nania nu e chiar un scaun grozav cele mai bune si sigure scaune sunt cele cu prindere in 5 puncte! (romer, besafe izi go) scaunele grupa 0 sunt cele mai sigure si pot fi folosite pana la 13 kg dar multi parinti trec mult prea repede la grupa 1. apoi…daca tot treci la grupa 1 alege un scaun care se prinde in sensul opus de cum merge masina. in tarile scandinavice e chiar obligatoriu pana la 4 ani. pe siteul carseat.se se pot gasi foarte multe imformatii despre siguranta scaunelor.