S-a cerut pe mail o compunere despre “o întâmplare neobişnuită în pădurea de lângă casa bunicilor”.
Pentru început, exerciţiu de imaginaţie pentru cei ai căror bunici nu stau într-o casă lângă o pădure: dacă bunicii voştri ar sta într-o astfel de casă, cum ar arăta? cât de aproape ar fi de pădure? cum ar arăta şi pădurea cu pricina? mare? mică? prietenoasă? înfricoşătoare?
Buuuuun… acum că am stabilit decorul, să vedem întâmplarea…
Pui de compunere 1 – ca’n poveşti
Alegeţi o poveste care conţine o casă şi o pădure şi imaginaţi-vă că de fapt voi aţi participat la povestea respectivă. Adică voi a trebuit să duceţi coşul cu merinde prin pădure la bunici, întâlnindu-vă pe parcurs cu un lup care a încercat să vă mănânce. Sau voi aţi fugit din casa bunicilor, prin pădure şi aţi ajuns la o casă din turtă dulce unde o vrăjitoare a încercat să vă mănânce. Sau voi aţi pornit de la casa bunicilor prin pădure şi aţi ajuns la un castel înfăşurat în iederă, unde toţi curtenii, şi oameni şi animale dormeau buştean, pradă unei vrăji…
Practic luaţi o poveste consacrată şi vă scrieţi pe voi în ea 🙂
Pui de compunere 2 – fără limite
Porniţi de la scurte descrieri ale casei bunicilor şi pădurii şi mergeţi la plimbare… Pentru varianta asta, vă invit să citiţi articolul despre “o întâmplare din vacanţa de iarnă” – acolo veţi găsi un set de întrebări şi sfaturi despre cum să scrieţi întâmplări, trebuie doar să le adaptaţi un pic ca să se potrivească cu pădurea şi bunicii, pentru că ideile de acolo se referă mai mult la vacanţe de iarnă.
Spor la scris!
O compunere despre o lume de cristal, pe aripile vântului și legenda unei picături de ploaie