În ideea “cu o floare nu se face primăvară, dar cu o grădină întreagă deja suntem în mijlocul primăverii” vă întrebăm: voi când ați fost ultima oară la Grădina Botanică din București? 🙂
Până acum ceva timp, când auzeam de vizite la diverse muzee ori la astfel de grădini, recunosc cî strâmbam din nas, dar atunci când am ajuns pentru prima dată la Grădina Botanică am rămas cu adevărat uimită! Dacă sunteți și voi printre acele persoane care nu se duc de obicei să viziteze locurile care se află în apropierea lor nu am decât un singur lucru să vă spun: habar nu aveți ce pierdeți! Flori “fără număr” care mai de care mai frumoase și mai înmiresmate care vă vor convinge pentru moment că ați pășit într-o cu totul altă lume. Eu am ajuns astă vară pe acolo, prin luna iulie, dar mi s-a spus că primăvara este și mai frumos.
Să vă și povestesc câte ceva despre Grădina Botanică poate, poate reușesc să vă conving că o vizită cu cei mici face minuni. Sunt mai multe sectoare: cel al plantelor ornamentale, al grupelor geografice, al plantelor rare din România, sectorul plantelor din zona mediteraneană, flora Dobrogei, cascada și muuulte altele pe care dacă ar fi să ne enumăr nu aș face altceva decât să vă pierd pierd printre atâtea virgule și substantive (dacă vreți să vedeți care sunt toate sectoarele site-ul Grădinii Botanice povestește despre fiecare în parte). Ceea ce vreau să subliniez este faptul că o vizită aici nu este doar o “delectare a ochilor” ci și un super pilej pentru copiii care vor să învețe câte ceva despre plante. Și, credeți-mă pe cuvânt, nimeni nu are cum să plece fără să rețină măcar câte ceva din toate informațiile acestea.
De exemplu, unul dintre preferatele mele este Sectorul Munții Carpați. Aici este practic o miniatură a munților cu flora lor. O altă secție extraordinară este cea unde se află colecția de iriși cu 100 de feluri de iriși.
Program și prețuri
Grădina Botanică “Dimitrie Brăndză” este deschisă zilnic între orele 08:00 – 18:00 și dacă vreți să dați o tură și prin Muzeul Botanic trebuie să știți că el este deschis publicului marți, joi, sâmbătă și duminică între 09.00 și 13.00.
Cât costă o vizită în lumea plantelor? Câțiva lei! Pentru spațiile exterioare biletul costă 5 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii și bunici, intrarea în muzeu este 2 lei pentru părinți și la jumătate de preț pentru cei mici și bunici, iar costul unui bilet la sere este egal cu cel pentru muzeu.
Când ați fost ultima dată cu cei mici la Grădina Botanică “Dimitrie Brăndză” din București?
Sursă foto principală: chimothy27/ Flickr.com.
eu merg in fiecare an de vreo 2-3 ori in gradina botanica. Iau nuci la mine si caut veveritele sa le dau de mancare