Omul de zăpadă este doar începutul…
Dacă e zăpadă lipicioasă atunci e timpul să-i arătaţi copilului Brâncuşul din voi şi să vă apucaţi de sculptat într-un bulgăre de zăpadă. Puteţi face flori, omizi, case, orice vă trece prin minte.
Sărituri peste garduri de zăpadă
Adunaţi o grămadă de zăpadă astfel încât să iasă un mic gard, iar apoi îndemnaţi-vă copiii să sară peste el. Căzăturile vor fi unele plăcute, în plăpumuioara din zăpadă.
Colorăm pe zăpadă
Puneţi într-o sticlă de plastic (puteţi folosi una de la pulverizatorul de curăţat geamurile) ap[ şi colorant alimentar şi mergeţi în grădina din spatele casei pentru a-i oferi un strop de culoare covorului alb de omăt.
Trage funia
E nevoie de două echipe şi o funie. Desemnaţi prin colorare o zonă pe zăpadă care să fie mijlocul. Apoi fiecare echipă se pune una la un capăt, iar cealaltă la alt capăt al funiei şi începeţi să trageţi. Echipa care trage întreaga echipă adversă peste mijlocul stabilit, câstigă.
X şi 0
Faceţi un campionat clasic de X şi 0 în zăpadă. Trasaţi conturul jocului cu un băţ şi folosiţi conuri de brad şi betişoare pentru a scrie X-urile.
Ascunde steagul
Faceţi două echipe, legaţi o cârpă albă de un băţ şi o echipă ascunde steagul, undeva într-un perimetru prestabilit, iar cealaltă echipă îl caută. Totul trebuie cronometrat, iar echipa care a ascuns steagul care se lasă cel mai greu de găsit, câştigă.
Aruncă la ţintă
Faceţi două echipe, căutaţi nişte cutii din metal, faceţi bulgări de zăpadă şi stabiliţi o distanţă rezonabilă de la care să aruncaţi cu bulgări în cutii. Stabiliţi din câte încercări se ajunge la final, iar echipa care dărâmă cel mai repede toate cutiile căştigă.
Sursă foto: pjbeardsley/ Flickr.com.