Pielea uscata este o problema des intalnita la sugari si copii mici, in special in sezoanele cu temperaturi extreme, vara sau iarna. Ar putea fi doar o reactie a pielii sensibile la factorii de mediu sau ar putea fi vorba de un teren atopic, mostenit de la parinti. Daca mama sau tata sunt atopici sau sufera de o boala atopica (rinita alergica, astm, dermatita atopica), atunci probabilitatea ca cel mic sa fie atopic este destul de mare si ajunge la 70% atunci cand ambii parinti sunt atopici!
Xeroza (uscaciunea severa a pielii) poate aduce cu sine o serie de manifestari neplacute precum roseata, inflamatia, iritatiile, asprimea, descuamarea si cea mai sacaitoare dintre ele: mancarimea.
Vara, copiii cu pielea uscata sufera mai ales cand iau contact cu apa din piscine, sau cand se joaca si transpira, iar pielea se supraincalzeste. Iarna, aerul rece si uscat este o adevarata provocare pentru pielea uscata a copiilor, deoarece accelereaza deshidratarea.
Pielea uscata? Hidratare, hidratare, hidratare!
Pentru a preveni si ameliora simptomele pielii uscate, foarte uscate sau atopice, prima linie de tratament o constituie hidratarea. Fiind vorba de o piele cu un echilibru hidro-lipidic precar si o bariera cutanata care are nevoie de toata sustinerea (pentru a putea functiona drept scut de protectie eficient pentru organism), alegerea produselor folosite are cea mai mare importanta. Tratamentul trebuie facut cu produse dermatologice testate si recomandate de specialisti, cu actiune blanda, ingrediente active pure si care pot oferi o ingrijire durabila.
Unt de cocos, ulei de masline, crema de galbenele? Ce e realitate si ce e mit?
Mamicile sunt foarte precaute atunci cand aplica pe pielea celor foarte mici produse de ingrijire. De aceea, unele dintre ele aleg produse naturale, de tipul uleiurilor si unturilor (de cocos, masline, arnica, etc), considerand ca acestea “n-au cum sa faca rau”. E adevarat, pe o piele sanatoasa, aceste produse pot fi tolerate cu success. Dar pe o piele atopica, iritata, descuamata, atinsa de xeroza, aceste produse naturale, pot contine componente puternic comedogene si pot acutiza simptomele, pot accentua inflamatia si mancarimea. Pe pieleuscata.com gasesti intreaga confruntare intre mituri si realitate, in legatura cu ingrijirea pielii uscate si realitate.
O poveste ATODERM cu final fericit!
Pentru a preveni si trata pielea uscata a micutilor, Laboratoarele Bioderma au invatat de la piele si de la mecanismele ei biologice care este adevaratul secret al tratamentului corect. Astfel, a creat o gama speciala, ATODERM, dedicata ingrijirii pielii uscate, foarte uscate si atopice, realizata din ingrediente biomimetice, perfect compatibile cu structura epidermei, care scad reactivitatea pielii.
Ofera celui mic cea mai buna ingrijire cu un program zilnic ce include curatarea blanda a pielii cu produse dermatologice. ATODERM Intensive Gel Spumant este o formula dermatologica inovatoare cu proprietati anti-inflamatoare, anti-microbiene, intens hidratante si care combate senzatia de mancarime. Foloseste-l pentru a-I oferi celui mic cea mai placuta si mai sanatoasa experienta a baitei. La scurt timp dupa baita, dupa ce pielea a fost usor tamponata cu un prosop moale, aplica Atoderm Preventive, crema dermatologica avansata pentru corp si fata, recomandata de medicii pediatri si neonatologi. Aceasta formula este o bogata sursa de lipide esentiale din acizi grasi si ceramide care se gasesc in mod natural in piele, dar care sunt deficitare in cazul copiilor cu pielea uscata. In plus, datorita Brevetului Skin Barrier TherapyTM, aceasta crema sustine repararea barierei cutanate, reduce proliferarea stafilococului auriu, precum si penetrarea alergenilor in piele.
In plus, nu uita sa mentii pielea celui mic aerisita, fara straturi excesive de imbracaminte si sa asiguri un grad confortabil de umiditate in spatiul din casa in care el se joaca si doarme.