Stefan Padure
Glumă, glumă, dar trebuie să fim și serioși! Astăzi este marți, deci avem interviu cu un UrbanPărinte! De data aceasta invitatul special UrbanKid.ro este Ștefan Pădure, vicepreședintele Angst Group, care ne-a răspuns cu multă răbdare la toate întrebările noastre.
1. Spune-ne într-o frază, maxim 2, câteva cuvinte despre tine.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe pârtia de schi am fost etichetați drept „PĂRINȚII lui CĂLIN”. Mă așteptam să se întâmple acest lucru, dar nu așa de curând. Deci sunt jumătatea masculină din „Părinții lui Călin” 🙂

2. Povestește-ne despre familia ta, câți copii ai? Câți ani au? Cum îi cheamă?

Cealaltă jumătate este Oana, iar pe Călin îl mai cheama și Alexandru și are 4 ani.

Stefan Padure
3. Am văzut că fiul tău are un site – CălinPădure.ro. Cum ți-a venit ideea? Vrea să devină blogger?

Site-ul a fost un cadou din partea prietenilor la botezul lui Călin. Realizarea îi aparține lui Bob, mai puțin fotografiile care sunt făcute în diverse momente ale primilor 2 ani de viață. Știți, sau o să vedeți cum este, în prima lună făceam sute de poze pentru ca acum să ne străduim la 1 pe lună.
În ce va vrea să facă va avea toată susținerea noastră. Acum încercăm să-i dezvoltăm dragostea pentru sport și natură. Cu calculatorul mai puțin în etapa asta a vieții, dar dacă va avea ceva de spus cred că există și alte metode mult mai puternice de exprimare, oricum va fi decizia lui.

4. Care sunt activitățile preferate pe care le desfășori în general cu cei mici în casă?

Încercăm să părăsim cât mai repede casa când avem ocazia, chiar dacă numai până în curte sau un parc apropiat. Dacă avem o zi întreagă la dispoziție iarna mergem la schi, iar vara la piscină. În serile din timpul săptămânii mergem la înot (3 ori/săpt) și în rest mergem la un prieten, o vizită la o rudă… în ultimul rând ceva jocuri în casă sau un film de desene animate. Mi se pare că televizorul reprezintă o mituire a copiluilui pentru lipsa de timp a părinților.
Următorul pas în această directie ar fi „donarea” de banii pentru diverse nevoi excentrice în funcție de varsta (de la mașinuțe la autoturisme). Varianta pe care o prefer este cea în care investiția afectivă (emoțională) este mai mare, deh sunt zgârcit 🙂

Stefan Padure
5. Pe site-ul lui Călin am văzut o nouă “modalitate” de a invita prietenii la botez. Cum a pornit ideea? A avut success printre prietenii de familie?

A fost fun, mai ales că „lansarea” site-ului a fost finalizată cu o mare petrecere… am profitat de acest eveniment și am mers la biserică pentru a pune numele copilului în aceeași zi 🙂

6. Călin este probabil cel mai tânăr utilizator de mail din România, care a fost primul mail pe care l-a primit pe bebe@calinpadure.ro?

Cel de confirmare de la Google 🙂

7. Ai cumpărat pe internet jucării sau alte produse pentru copii?

Da, sunt cumpărător de pe internet, în general de cadouri pentru diverși finuți care sunt foarte departe și în acest sens folosesc serviciile de livrare la domiciliu.

8. Ce părere ai despre site-urile mari/cunoscute despre parenting din .ro?

Informația este foarte inportantă și internetul este o sursă f bună de colectare a acesteia, importantă este însă acuratețea cu care este prezentată. Oana este destul de activă pe aceste site-uri de parenting.

Stefan Padure
9. Ce faceți când mergeți afară? În ce parcuri/locuri de joacă mergeți, pe unde vă plimbați, ce activități desfăsurați? Unde vă simțiți cel mai bine?

Iarna la munte practicând sporturi specifice acestui anotimp, iar de primăvară până toamna destinații cu apă (mare). Noi părinții suntem scuba diveri, iar Călin un mic scufundac. Anul acesta urmează să inauguram city break-urilor insotiți și de Calin. Prima destinație Disneyland Paris. Încercăm să vizitam grădina zoologică și ceva monumente istorice. Până acum ce ne place nouă a fost îmbrățișat și de Călin, așa că suntem o echipă.

10. Mergeți la evenimente pentru copii? De unde știi sau te informezi despre desfășurarea lor?

Suntem într-un grup de prieteni cu copii și cumpărăm pe rând bilete la diverse spectacole, teatre, operă (toate pt copii). Informațiile le luăm de pe net, afișe și info de la alți părinți.

11. Ce aptitudini încerci să dezvolti copilului tău (sport, muzică etc…) Unde?

Am mai spus și mai sus, sportul și dragostea de natură în această perioadă a vieții sunt alegerile noastre. La grădiniță are o serie de opționale cum ar fi dans, karate, arta dramatică… Pe cea din urmă o folosește deja în relația cu societatea și în mod special cu bunicii și se pare că reușește să obțină ce vrea.

12. Cum îți petreci vacanțele/concediile? Împreună cu cei mici sau separat?

Avem (aveam) o regulă 2 concedii pe an cu Călin și unul în formulă restrânsă (doar părinții). Cu cât timpul trece se pare că vom avea 3 (sau mai multe) concedii de familie întreagă.

Stefan Padure
13. Ce faci când trebuie să te întâlnești cu amici care nu au kinderi?

Călin schimbă statusul în adult și totul e ok. Nu avem (are) probleme de socializare cu adulții, iar noi nu cred că mai suntem primiți fără Călin 🙂 excepție făcând cazurile în care doarme.

14. Cum te împarți între job și “meseria de părinte”?

Nu cred că mă împart, și la job sunt părinte :). Încerc să petrec cât mai mult timp cu el, asta nu înseamnă neglijarea celeilalte părți. Oricum, dorința noastra ar fi să stăm permanent cu Călin.

15. Care ar fi sfatul tău pentru ceilalți părinți când vine vorba de petrecut timpul liber cu kinderii lor?

Singurul lucru care contează în viață este copilul. Cred că este singura „investiție” profitabilă pe care o poți face în viață, și ca pentru orice investiție reușită trebuie să „aloci multe resurse” pentru ca investiția să nu se transforme în cheltuială.

Și la final, dacă se poate, două vorbe despre UrbanKid.ro 🙂

O super inițiativă, țineți-o tot așa! Vă multumesc pentru că existați!

Noi îi mulțumim pentru toate răspunsurile frumoase și vă mulțumim și vouă pentru că ne citiți!
Vă invităm să citiți și alte interviuri UrbanKid.ro și să ne lăsați comentarii cu cine ați mai dori să stăm de vorbă în viitor. Promitem că vom încerca să aflăm cum este viața de părinte pentru ei și apoi vă vom povesti și vouă.