Ingrediente:

pentru blat:

  • 1 cană făină integrală
  • 1 cană făină albă
  • 1/2 cană pudră roșcove
  • 1 linguriță praf de copt
  • 3 ouă
  • 1/2 cană sirop de arțar
  • 1/2 cană unt topit
  • 1 cană lapte

pentru cremă:

  • 4 banane bine coapte + 2 banane tăiate felii
  • 3 linguri miere sau sirop de arțar
  • 1 cană miez de nucă sau alune de pădure crude
  • 1 lingură pudră de roșcove

Mod de preparare:

Întâi pregătiți blatul. Amestecați bine făina, pudra de roșcove și praful de copt. Separat bateți puțin ouăle și adăugați siropul de arțar, untul topit și laptele amestecând bine.
Adăugați compoziția cu ouă peste cea cu făină și omogenizați bine. Turnați apoi într-un inel culinar cu pereți detașabili (cu diametrul de aprox 20 cm) pe care l-ați tapetat în avans cu unt și făină. Introduceți în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aproximativ 30 de minute. După acest timp verificați dacă e copt suficient prin introducerea unei scobitori, dacă iese curată înseamnă că blatul e făcut, dacă nu mai lăsați-l în cuptor până se face.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: katalicia1/ Flickr.com.