Ingrediente:
pentru blat:
- 1 cană făină integrală
- 1 cană făină albă
- 1/2 cană pudră roșcove
- 1 linguriță praf de copt
- 3 ouă
- 1/2 cană sirop de arțar
- 1/2 cană unt topit
- 1 cană lapte
pentru cremă:
- 4 banane bine coapte + 2 banane tăiate felii
- 3 linguri miere sau sirop de arțar
- 1 cană miez de nucă sau alune de pădure crude
- 1 lingură pudră de roșcove
Mod de preparare:
Întâi pregătiți blatul. Amestecați bine făina, pudra de roșcove și praful de copt. Separat bateți puțin ouăle și adăugați siropul de arțar, untul topit și laptele amestecând bine.
Adăugați compoziția cu ouă peste cea cu făină și omogenizați bine. Turnați apoi într-un inel culinar cu pereți detașabili (cu diametrul de aprox 20 cm) pe care l-ați tapetat în avans cu unt și făină. Introduceți în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aproximativ 30 de minute. După acest timp verificați dacă e copt suficient prin introducerea unei scobitori, dacă iese curată înseamnă că blatul e făcut, dacă nu mai lăsați-l în cuptor până se face.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: katalicia1/ Flickr.com.