Ingrediente:
- o ceașcă de fulgi de ovăz (nu instant)
- 2-3 cești de apă (experimentați)
- 1 linguriță de nucă de cocos răzuită
- 1 lingură de stafide sau merișor uscat
- 2 curmale tăiate
- 1 lingură de nuci (măcinate sau tăiate grosier, în funcție de vârsta copilului)
- scorțișoară
- miere
- un praf de sare
Mod de preparare:
Fulgii de ovăz (integrali, din aceia presați) se pun odată cu apa la fiert, pe un foc mediu. Cantitatea de apă variază în funcție de consistența dorită. Pentru un terci mai închegat, 2 cești, pentru o consistență de supă, 3 cești.
După câteva minute începe să spumeze, semn că focul trebuie dat la minim. Adăugați fructele și nucile, praful de sare.
Citiți totată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: bainesmcg/ Flickr.com.