Ingrediente (pentru 2 adulți și 2 copii):
- o ceapă mare
- doi morcovi
- un păstârnac
- o felie rădăcină țelină
- doi cartofi medii
- 2 l de apă sau supă de bază
- o cana de 200ml de boabe de mei
- 1-2 lingurițe de ulei (de floarea-soarelui, de măsline, de cânepă, de sâmburi de struguri, în funcție de preferințe)
- praf de sare de mare, pentru copilașii mai mari
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Boabele de mei se spală bine și se hidratează peste noapte (nu e obligatorie hidratarea, dar dacă meiul este hidratat atunci fierbe mai repede). Ceapa, rădăcina de țelină, păstârnacul, morcovii și cartofii se taie mărunt. Ceapa se înăbușă pentru 5 minute în puțină apă, după care se adaugă țelina, păstârnacul și morcovii, se completează cu apă (astfel încât legumele să fie acoperite cu apă) și se mai lasă la foc mic pentru 10-15 minute.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: Gnawme/ Flickr.com.