Ingrediente (pentru 2 adulți și 2 copii):

  • o ceapă mare
  • doi morcovi
  • un păstârnac
  • o felie rădăcină țelină
  • doi cartofi medii
  • 2 l de apă sau supă de bază
  • o cana de 200ml de boabe de mei
  • 1-2 lingurițe de ulei (de floarea-soarelui, de măsline, de cânepă, de sâmburi de struguri, în funcție de preferințe)
  • praf de sare de mare, pentru copilașii mai mari
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Boabele de mei se spală bine și se hidratează peste noapte (nu e obligatorie hidratarea, dar dacă meiul este hidratat atunci fierbe mai repede). Ceapa, rădăcina de țelină, păstârnacul, morcovii și cartofii se taie mărunt. Ceapa se înăbușă pentru 5 minute în puțină apă, după care se adaugă țelina, păstârnacul și morcovii, se completează cu apă (astfel încât legumele să fie acoperite cu apă) și se mai lasă la foc mic pentru 10-15 minute.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Gnawme/ Flickr.com.