Ingrediente:
- 200 g iaurt natural
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- 250 g spanac, spălat, curățat și tăiat
- 1 pară tăiată în felii subțiri
- 30 g nuci măcinate
- 50 g merișoare confiate (opțional)
Mod de preparare:
Amestecați iaurtul, usturoiul într-un robot de bucătarie timp de cateva secunde; va rezulta un dressing gustos. Amestecați spanacul, para, uleiul de măsline și nucile intr-un vas. Turnați dressingul peste salată.
Spanacul e bogat in acid folic, vitaminele A, C si E, iar împreună cu para reprezintă o sursă importantă de fibre.
Dressingul cu iaut are mult calciu, iar usuroiul si nucile sunt, de asemenea, bogate in acizi grași, vitamina E si magneziu, substanțe fitochimice unice care ne ocrotesc sanătatea.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: Tavallai/ Flickr.com.