Ingrediente:
- 250g de orez cu bob rotund
- 1 lămâie
- 50 g de unt
- 1 ceapă mică
- 1 căpățână de usturoi
- 50 g de parmezan ras
- ulei de măsline extra virgin
- sare
Mod de preparare:
Ceapa și cățeii de usturoi se curăță, se taie mărunt și se pun la călit pentru 1 minut în uleiul de măsline, după care adăugați apă și lăsați-le pe foc până s-au înmuiat. Apoi adăugați orezul, lăsându-le împreună la călit încă un minut.
Radeți coaja de lămâie și adăugați-o peste orez. Completați puțin câte puțin cu apă, continuând să amestecați, până ce orezul este fiert.
Acum e momentul să stoarceți zeama de lămâie peste orez, în funcție de preferințe. Adăugați apoi untul și sarea și amestecați din nou ingredientele. Parmezanul ras îl vom adăuga la final, amestecând până se încorporează complet.
Cu aceste ingrediente simple veți obține un risotto aromat și rafinat care poate fi servit copiilor ca atare sau ca și garnitură pentru peștele la cuptor cu sos tahini.
Citiți toată rețeta pe Diversificare.ro.
Sursă foto: Felipe Kamakura/ Flickr.com.
O capatana de usturoi? de la un an? adio ficat 🙂
Cred ca se refera la un graunte, o capatana e prea mult!