Cred că v-ați obișnuit deja sau cei care ne citesc zi de zi s-au obișnuit deja cu faptul că în fiecare zi de vineri prietenii noștri de la Diversificare.ro ne oferă o rețetă naturală de încercat prin casă. Martea venim cu câte un articol despre un anumite aliment sau despre o legumă ori un fruct anume. Găsiți toate articolele în tab-ul nostru cu lucruri de făcut prin bucătărie. 🙂
Încercăm și noi, pe lângă toate acestea, să vă povestim despre localurile unde se gătește bine și unde putem să ajungem cu cei mici fără să ne fie frică că vom avea de ales între semi-preparate sau o farfurie plină cu bucăți de carne prăjite, pe care trebuie să o consumăm repede, până când fumătorii nu încep să intre în localuri.
Și vă povestim despre toate acestea, pentru că toți părinții au trecut prin perioada în care bebelușii își încep diversificarea hranei. Dacă în primele șase luni toți copiii se hrănesc cu laptele de la sânul mamei sau din biberoane pentru acelea care au ales hrana arificială, în jurul vârstei de 6 luni, când bebelușul este pregătit să mestece și să înghită alimente mai consistente, cei mici încep să se obișnuiască cu gusturi noi și cu experiențe și mai noi.
Din acest moment, pentru cei mai mulți părinți începe o perioadă ceva mai complicată, pentru că tot ce mănâncă cei mici poate aduce mai multă energie și veselie în familie sau momente ceva mai puțin vesele, întrucât alimentul respectiv nu a fost “primit” așa cum ne așteptam de organismul celui mic.
Așadar, cu ce începem? Cu bucăți mici de fructe gătite un pic, precum banana coaptă sau felii de piersici gătite un pic la cuptor, cu legume decojite și fără semințe, precum morcovi fierți sau felii mici de cartofi fierți ori la cuptor și cu făinoase și brânzeturi, în cantități cât mai mici, astfel încât cei mici să se obișnuiască treptat cu o alimentație diversificată.
Suntem curioși voi prin ce pași ați trecut atunci când ați început diversificarea alimentației la copii. De aceea am acceptat invitatia Danone si vă rugăm să completați un chestionar (foarte scurt, are doar 5 întrebări, așadar durează mai puțin de 2 minute completarea lui).
Și pentru că tot vorbim despre brânză și lactate, știm că mulți părinți aleg să-și prepare singuri, în casă, iaurtul și brânzica pe care le-o oferă celor mici. Preparatul acestora nu este deloc complicat și așa ne asigurăm că cei mici au parte numai de ceea ce e bun, numai că nu avem timp de fiecare dată să ne ocupăm și de acest aspect. Pentru aceste momente putem apela de acum la Danonino brânzică Natur, un produc îmbogățit cu calciu și vitamina D. Veți spune că încercați să vă feriți de produsele de pe rafturile magazinelor, dar vorbim despre un produs fără zahăr adăugat, care conține doar brânză proaspătă (65%) și iaurt (35%). Eu zic că nu e rău deloc pentru o gustare când sunteți departe de casă, nu? 🙂
Sursă foto: devinf/ Flickr.com.
e bine ca va ganditi si la parintii care cresc copii vegetarieni. dupa cum am scris in chestionar, eu ii dau puiului meu TOFU pregatit de mine in casa.