Ingrediente:
- 1 cană zahăr brun (de la 3 ani) sau îndulcitor natural (de la 1 an): sirop de agave, pastă de curmale etc
- 1 cană lapte (sau apă dacă doriți un dulce de post)
- 1/2 cană ulei
- 2 linguri cacao/carob (pudră de roșcove)
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 4 linguri de gem (fără zahăr pentru copiii mai mici de 3 ani)
- 2 căni făină
- stafide, nuci, migdale, alune, fructe uscate sau din compot, mirodenii după gust.
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele până la omogenizare, apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul încins în prealabil, pentru aproximativ 50 minute. Se încearcă cu scobitoarea: dacă aceasta iese uscată, prăjitura este gata. Se taie când se răcește.
Această prăjitură poate fi și un blat de tort, dacă o coaceți într-o formă rotundă.
Se ornează și se glazurează după preferințe și imaginație.
Citiți mai multe rețete și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: Golden_ie/ Flickr.com.