Ingrediente:

  • 500-600 gr de dovleac fiert la aburi
  • 200 ml de lapte de migdale
  • 200 gr de fulgi de ovăz măcinați
  • îndulcitor natural (după gust)
  • nucă de cocos rasă

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 160 de grade. Dovleacul fiert se pune în blender cu îndulcitorul (eu am folosit cam 3-4 linguri de sirop de orez sau agave, dar depinde de gust și dulceața dovleacului) și laptele. Se amestecă bine și apoi se adaugă fulgii de ovăz și se amestecă din nou. Trebuie să obțineți o consistență nici prea tare nici prea lichidă, blenderul trebuie să învârtă, dar mai greu. Dacă e prea tare, mai adăugați lapte, dacă e prea moale mai puneți fulgi de ovăz.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: dontcallmeikke/ Flickr.com.