Are forma unei pere uriaşe de până la 20 cm lungime, de culoare galbenă-verzuie, coaja groasă (1,5 cm), pulpa gălbuie sau roz, acidulată, dulce-amăruie. Un fruct poate cântări între 1 şi 8 kg. Este adesea considerat o varietate de grapefruit, dar de fapt diversele varietăți de grapefruit sunt hibrizi dintre pomelo și diferite soiuri de portocale.

Ce nutrienţi conţine pomelo?

Pomelo este o adevărată ”mină de aur” a vitaminelor. Conţine vitamine C, B1, B2, B3, B5, B9 (acid folic), provitamina A, acizi organici, proteine, minerale (calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu şi fier). Un sfert de pomelo (aproximativ 150g) asigură necesarul zilnic de vitamina C.

Când pot introduce pomelo în alimentaţia copilului meu?

Deşi citricele nu sunt un factor alergen, ele pot cauza urticarie, eczeme sau probleme digestive datorită acidităţii. Puteţi adăuga câteva picături de suc în piureul de fructe al bebeluşului, dar oferiţi fructul ca atare după vârsta de 1 an.

Cum ajută pomelo oragnismul?

  •  este foarte util în tratatea astmului;
  •  poate fi consumat pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor;
  •  stimulează sistemul imunitar;
  •  are un efect benefic asupra sistemului digestiv (în ciuda gustului său acid): dacă după o masă copioasă, în loc de desert alegeţi să consumaţi 2 felii de pomelo, veţi digera mai uşor alimentele, fără riscul balonării sau a senzaţiei neplăcute de stomac încărcat;
  •  pomelo s-a dovedit de asemenea benefic în cazuri de oboseală, diabet, febră, insomnie, dureri de gât şi cancer de stomac sau pancreatic;
  • previne arteroscleroza şi echilibrează presiunea arterială, graţie conţinutului de pectină;
  • foarte apreciat în curele de slăbire, datorită numărului mic de calorii (30-35 calorii/100g);
  • coaja de pomelo conţine o cantitate ridicată de bioflavonoizi ce sunt eficienţi în stoparea raspândirii celulelor de cancer mamar prin eliminarea excesului de estrogen din organism, şi poate fi folosită în tratarea rănilor pielii.

Citește tot articolul și comentează pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.
 
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
 
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: leoncillo sabino/ Flickr.com.