Pepenele face parte din familia cucurbitaceelor și este originar din Africa de Nord. Cele mai vechi însemnări care consemnează pepenele roșu provin din Egipt și sunt sub forma de hieroglife pe pereții unor peșteri. În Egipt era considerat un fruct nobil și în multe dintre sarcofagele descoperite s-au găsit pepeni. Pe atunci, în timpul perioadelor de secetă, constituia o sursă foarte bună de apă. Pepenele roșu conține apă în proporție de 92%.
Cel mai mare producător de pepene roșu din lume este Rusia unde se produce chiar și o băutură alcoolică din el. Există peste 1200 de specii de pepene roșu de la unii foarte mici până la pepeni de câteva kilograme.
Ce nutrienți conține pepenele roșu?
Pepenele roșu este o sursă excelentă de vitamina C, este bogat în vitamina A și potasiu. Îl deosebește de alte fructe conținutul foarte mare de licopen, un antioxidant puternic care ajută la neutralizarea radicalilor liberi. Și de asemenea combinația dintre vitamina C și beta caroten. O cană de pepene asigură necesarul de vitamina A pe o zi, pentru un copil.
Citește tot articolul și comentează pe Diversificare.ro.
Sursă foto: P – A – S/ Flickr.com.