Ingrediente:
- 1 cană făină de grâu integrală (preferabil cernută foarte fin)
- 1 lg praf de copt
- 1/2 lg bicarbonat de sodiu
- 1/2 lg sare
- 3/4 lg scorțișoară
- 1/4 lg nucșoară
- 1/4 lg ghimbir praf
- 1 ou
- 2 Lg zahăr brun
- 1 cană de iaurt sau lapte bătut
- 1 lg extract de vanilie
- 2 căni de morcov ras
- unt pentru prăjit
Ingrediente pentru topping (opțional)*:
- 100g cremă de brânză
- 2 Lg sirop de arțar
- 2 Lg lapte (sau cât este necesar pentru a obține consistența dorită)
- extract de vanilie
- un praf de scorțișoară pudră
*lg- linguriță; Lg- lingură
Mod de preparare:
Într-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul, condimentele și sarea.
Separat amestecăm zahărul cu oul, extractul de vanilie și iaurtul, morcovii rași.
Unim conținuturile celor 2 boluri și amestecăm bine. Putem lăsa compoziția astfel formată în frigider (opțional) pentru 15 minute. Se va comporta mai bine la coacere.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: Veganbaking.net/ Flickr.com.