Știați că Origami dezvoltă ambele emisfere ale creierului copilului? De demonstrat este simplu: atunci când cei mici împăturesc hârtie folosesc ambele mâini.
În primii ani de viață, copiii tind să folosească ambele mâini, dar odată cu trecerea anilor cei mai mulți folosesc dreapta pentru a mânca, a desena sau a face alte activități ceea ce înseamnă că partea stângă a creierului se dezvoltă mai mult (emisfera stângă a creierului este responsabilă cu partea dreaptă a corpului și invers). Specialiștii spun că emisfera stângă a creierului oferă gândirea analitică și consecvența, iar emisfera dreaptă este responsabilă pentru control, gândirea creativă și aprecierea pentru artă și muzică.
Dacă ambele emisfere sunt stimulate acest lucru o să-i ajute pe cei mici să se dezvolte mult mai bine, cu o gândire critică și analitică, dar în același timp să rămână creativi.
În plus, Origami îi ajută pe copii să vizualizeze lucrurile în spațiu, să înțeleagă acest lucru și să facă legătura între formă și fond și între formele obiectelor, transformând o hârtie într-un lucru 3D.
De adăugat este și faptul că activitatea se face în familie, așadar este un moment minunat de legătură între adulți și cei mici.
Voi faceți forme Origami acasă? Care vi se par cele mai simple? Ce credeți că ar trebui să încerce cineva aflat la început de drum în această artă?
Surse foto: blogmemom.com.