Ingrediente:
- 2-3 cuburi de spanac congelat (sau proaspăt)
- jumătate din partea albă a unui fir mic de praz
- o linguriță de ulei de măsline
- sare, piper (opțional)
- un no
Mod de preparare:
Se taie rondele prazul și se sotează în ulei și puțină apă (sau doar apă) preț de vreo 5 minute. Se adaugă apoi spanacul și se mai fierbe sub capac 1 minut.
Se bate oul spumă, adăugăm o lingură de apă rece (așa vom avea o omletă pufoasă; sfat de la bunica mea), apoi amestecăm cu compoziția de spanac și praz răcită în prealabil. Adăugați sare și piper după preferiță.
Turnați amestecul într-o tigaie neaderentă. După ce se coace omleta pe o parte o întoarcem cu o paletă și pe cealaltă parte.
Pentru a obține o farfurie ornată așa frumos ca în fotografie, Anca ne-a vândut un pont – a turnat peste omleta gata preparată un strat subțire de mămăligă moale. A rulat apoi omleta și a tăiat din ruloul obținut bucățelele din imagine. Degustătorul a apreciat maxim rezultatul! Poftă bună!
Vedeți mai multe rețete pe Diversificare.ro.
Sursă foto: nebulux76/ Flickr.com.