Ingrediente:

  • 2-3 cuburi de spanac congelat (sau proaspăt)
  • jumătate din partea albă a unui fir mic de praz
  • o linguriță de ulei de măsline
  • sare, piper (opțional)
  • un no

Mod de preparare:

Se taie rondele prazul și se sotează în ulei și puțină apă (sau doar apă) preț de vreo 5 minute. Se adaugă apoi spanacul și se mai fierbe sub capac 1 minut.
Se bate oul spumă, adăugăm o lingură de apă rece (așa vom avea o omletă pufoasă; sfat de la bunica mea), apoi amestecăm cu compoziția de spanac și praz răcită în prealabil. Adăugați sare și piper după preferiță.
Turnați amestecul într-o tigaie neaderentă. După ce se coace omleta pe o parte o întoarcem cu o paletă și pe cealaltă parte.
Pentru a obține o farfurie ornată așa frumos ca în fotografie, Anca ne-a vândut un pont – a turnat peste omleta gata preparată un strat subțire de mămăligă moale. A rulat apoi omleta și a tăiat din ruloul obținut bucățelele din imagine. Degustătorul a apreciat maxim rezultatul! Poftă bună!
Vedeți mai multe rețete pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: nebulux76/ Flickr.com.