Ingrediente pentru 2 adulți și un copil:
- o cană de năut
- 3 ardei capia copți tăiați, dar nu foarte mărunt
- o ceapă medie
- 3 căței de usturoi
- ¾ cană de suc de roșii sau 3 roșii din conservă, tăiate cubulețe
- 1 ½ cană apă
- 1 ½ linguriță de sare sau după gust
- 2 lingurițe boia de ardei iute (opțional, ținând cont și de vârsta copilului – nu mai devreme de 1 an)
- ¼ linguriță de chilli / piper cayenne (opțional, ținând cont și de vârsta copilului – nu mai devreme de 1 an)
- o lingură de pătrunjel verde sau coriandru verde, mărunțit
Mod de preparare:
Puneți năutul în apă la înmuiat înainte de a-l găti, pentru cel puțin 12 ore. Înainte de preparare, apa în care ați înmuiat năutul se aruncă.
Năutul fierbe în aproximativ 1h ½ într-o oală obișnuită, sau în 45 de minute în oală sub presiune. Eventualul exces de lichid rămas dupa fierbere se aruncă.
Aflați toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: Ross Catrow/ Flickr.com.