1. MICUL DEJUN: un fruct (pară) cu lapte vegetal, hrișcă încolțită și semințe de susan și in râșnite
De obicei îi ofer copilului meu dimineața fructe în combinație cu cereale și semințe. Hrișca conține proteine și aminoacizi esențiali, semințele de susan au un aport important de calciu, iar cele de in de omega 3.
2. PRIMA GUSTARE: Smoothie spanac cu fructe
Pentru energia atât de necesară, un smoothie de spanac cu măr și banană asigură o mulțime de vitamine și este o băutură foarte gustoasă. Folosesc destul de des în loc de apă borș făcut în casă. Dacă acesta este prea acru, adaug o linguriță de miere de albine.
3. PRÂNZ: Supă cremă de năut cu murături
Leguminoasele au un aport important de proteine și fibre fiind de bază mai ales în alimentația vegetarienilor. Dar aportul lor nutrițional le recomandă și celor care mănâncă carne în mod frecvent. Supa cremă de năut are un gust dulceag plăcut care este în general ușor acceptată de către cei mici. Murăturile făcute în casă potențează gustul supei și au un aport de vitamina B12 care nu trebuie neglijat.
Citește tot articolul și comentează pe Diversificare.ro.
Sursă foto: Lars Plougmann/ Flickr.com.