Ingrediente:
- 2 căni făină albă de grâu (pentru pâine) + ½- 1 cană pentru frământat*
- 1 cană făină integrală de grâu
- 1 ½ căni de apă călduță
- un pachețel de drojdie uscată (7 gr)
- 1 ½ lg sare
- 1 lg zahăr
- ulei
lg- linguriță
Mod de preparare:
Într-un bol mic amestecați bine drojdia cu ½ cană din cantitatea totală de apă și zahărul. Lăsați amestecul să stea 10 minute, timp în care va începe să se umfle. Dacă nu vedeți bule de aer formându-se, înseamnă că drojdia e veche sau apa a fost prea fierbinte. În cazul acesta aruncați amestecul și luați-o de la început pentru că aluatul nu va crește.
Într-un bol încăpător amestecați făinurile cu sarea. Faceți apoi o gropiță în mijloc unde turnați amestecul de drojdie + restul de apă (o cană). Amestecați bine. Spălați același bol sau folosiți un nou bol curat. Ungeți ușor cu ulei și lăsați aluatul la crescut pentru aproximativ 2-3 ore, acoperit cu folie. În funcție de făina folosită, aluatul crescut va fi mai mult sau mai puțin lipicios sau moale.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: various brennemans/ Flickr.com.