Atunci când aveți copii mici, de 2, 3, 4 ani, activitățile senzoriale sunt unele minunate pentru a le deschide un cu totul alt univers necunoscut de ei. Fie că este vorba despre jocuri care implică plastilina, pasta modelatoare sau bucăți de plastic și, de ce nu, banalele coji de ouă.
Când mai folosiți ouă păstrați cojile, le spălați bine și le lăsat la uscat și atunci când se strâng câteva, oferiți-le copilului într-un bol, veți vedea cum se va întreba de ce se pot sfărâmița atât de repede, cât de fragile și totuși cât de tari sunt în același timp, iar faptul că îi lăsați, ba chiar cu zâmbetul pe buze, să facă bucăți un anume lucru va fi surprinzător pentru el.
Puteți încerca să le oferiți și o lingură de lemn sau orice alt obiect cu ajutorul căruia cei mici pot sfărâmița cojile de ouă mai repede, iar la final le puteți explica despre provenineța ouălor, cum din ele puteți găti o grămadă de bunătăți, cum se naște un pui de găină sau nu numai etc. E doar începutul unei discuții interesante și educative.
Surse foto: playcreateexplore.com.
Mi se pare faina ideea 🙂 Cred ca va fi distractiv!
Si mie-mi place mult ideea, dar m-am taiat de atatea ori in coji de oua ca mi-e cam teama de experimentul asta! 🙂