Vă povesteam acum câteva zile despre merișor și care sunt beneficiile consumului acestui fruct. Îl găsiți prin toate magazinele de tip plafar și prețul este mult mai mic decât beneficiile pe care le aduce merișorul consumat frecvent.
Astăzi revin cu o rețetă, pentru aceia dintre voi care nu vor să-l consume deshidratat sau în iaurt ori amestecat cu alte fructe în shake-uri.
Ingrediente pentru gemul de merișoare:
- 50 grame merișor uscat,
- 50 de grame cireșe uscate (dacă nu aveți puteți pune tot merișor),
- 2 lingurițe nucă de cocos,
- 1 linguriță maca pudră,
- 1 linguriță suc de lămâie.
Cireșele și merișoarele le lăsăm pentru câteva minute în apă, după care le punem în blender și le amestecăm bine până se transformă într-o pastă peste care adăugăm nuca de cocos și celelalte ingrediente.
Tarta o puteți face după propria rețetă, eu o prefer pe cea cu:
- 800 g făină,
- un pachet de unt,
- 2 ouă,
- o linguriță apă foarte rece,
- un vârf cuțit de sare.
Peste făină pun untul, în timp ce bat ușor ouăle. Amestec untul cu făina, pun și apa și apoi oăule bătute și lingurița de apă, plus vârful de sare.
Aluatul astfel făcut îl învelesc cu folie alimentară și-l las să se odihnească în frigider.
Așez aluatul într-o tavă tapetată cu făină sau cu folie de copt pe ea și-l las aproximativ 30 de minute în cuptor, iar la final așez să se liniștească pe aluat gemul cu merișoare.
Poftă bună!
Sursă foto: timsackton/ Flickr.com.