Fructul menționat apare în scrieri chinezești din secolul al X-lea înainte de Hristos, în timp ce în Persia și regiunea mediteraneană a ajuns pe Calea Mătăsii în vremuri mai apropiate de zilele noastre, însă tot de dinainte de Hristos. Mult mai târziu fructul a fost cultivat în Europa, apoi dus de către exploratorii spanioli în America, în secolul al XVI-lea, pentru ca în secolul al XVII-lea să ajungă și în Anglia și Franța.
Piersicile și nectarinele sunt înrudite, diferențele dintre ele constând în faptul că piersicile au puf, nectarinele nu, nectarinele sunt un pic mai mici, mai dulci și mai intens colorate decât piersicile. Nectarinele se întâmplă să crească în pomi din care rodesc piersici, sau invers.
În continuare voi face referire la piersici, însă caracteristicile enumerate le vor privi și pe suratele nectarine. În ceea ce privește rețetele care conțin piersici, merită menționat faptul că ele pot la fel de bine să conțină nectarine, cu care pot fi înlocuite cu succes.
Piersicile au miezul de culoare albă sau gălbuie – cele albe sunt mai dulci și mai puțin acide iar cele galbene sunt mai puțin dulci și mai acide. Culoarea exterioară a piersicii nu spune nimic despre cât de copt este fructul. Un indiciu de valoare este pielița piersicii de lângă codiță – un galben intens spune despre piersică faptul că e bine coaptă. Culoarea verde e indiciu clar că fructul e necopt și cel mai probabil nici nu se va mai coace odată cules.
Citește tot articolul și comentează pe Diversificare.ro.


Diversificare.rovorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: eastofeden527/ Flickr.com.