- 500g branză dulce de vaci
- 125g griș
- 2 ouă
- 50g unt de castane
- 100g pesmet
Mod de preparare:
Puneți la fiert o oală mare cu apă.
Apoi sfărâmați cu ajutorul mâinii sau a unei furculițe brânza dulce de vaci. Amestecați brânza dulce, grișul și cele 2 ouă și frământați până când compoziția devine compactă și bună de modelat în mâini sub formă de biluțe.
Cu mâinile umede, din amestecul de brânză modelați bile micuțe, de dimensiunea mingiilor de ping-pong.
După ce apa a clocotit, dați focul la minim și adăugați în oală papanașii până acoperiți fundul oalei cu ei. Nu-i înghesuiți prea tare, mai bine îi fierbeți în mai multe ture.
Papanașii sunt fierți când se ridică la suprafață.
Într-o cratiță largă sau tavă topiți untul de castane și adăugați pesmetul. Prăjiți-le la foc mediu până când au culoare aurie.
Scoateți papanașii cu ajutorul unei palete cu găuri și aruncați-i direct în cratița cu pesmet. Scuturați bine cratița cu mișcări orizontale față-spate, astfel încât papanașii să se rostogolească și să se acopere pe toate părțile de pesmet.
Citește toată rețeta și comentează pe Diversificare.ro.
Sursă foto: kanegen/ Flickr.com.