Ingrediente pentru 1 porție de adult și 1 porție pentru copil:
- 3 mâini de frunze de spanac
- 2 ouă
- 1/2 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de suc de roșii
- 1/4 cană de apă
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui / măsline
- opțional: un praf de sare
Mod de preparare:
Se spală bine spanacul. Se opărește în multă apă timp de 1 minut (timp contorizat după ce apa a început să fiarbă), după care spanacul se scoate din apă, eliminând excesul de lichid din el.
Separat tăiați și mărunțiți ceapa și usturoiul. Puneți într-o tigaie de prăjit uleiul și după câteva secunde ceapa și usturoiul (nu așteptați să se încingă uleiul; intenția este ca ceapa și usturoiul să capete puțin gust de ulei, nu să le călim); după câteva secunde adăugați apa (1/4 de cană) în care fierbeți ceapa și usturoiul timp de 5 minute, la foc mediu, adăugând lichid dacă mai este nevoie.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: La Bracaro/ Flickr.com.