Fie că avem la masă piure de fructe, cereale integrale, brânzică sau legume crude, copilul învață de la tine să mănânce sănătos. Încă de mic se pot educa gusturile și obiceiurile alimentare!
Atunci când ești proaspăt părinte, chiar și la 6 luni după ce micuțul s-a instalat în brațele tale, ai în cap toate întrebările pământului despre sănătate, despre creșterea armonioasă, despre somn și mai ales despre alimentația optimă. Obiceiurile alimentare ale părinților se transferă și asupra copilului. Poate de aceea este un moment bun să revizuiești și tu, ca părinte, modul în care mănânci și mai ales produsele pe care alegi să le mănânci.
Atunci când a venit vremea (cam când avea 7-8 luni) am introdus în meniul domnișoarei mele iaurtul și brânzica. Trebuie să recunosc că nu m-am priceput la făcut brânzică în casă, așa că am căutat surse cât mai curate, bio sau ne-bio, important era în acel moment să nu conțină zahăr sau alte prostioare. Și domnișoara mea pofticioasă a îndrăgit brânzica proaspătă. Și de atunci, o are în meniu de câteva ori pe săptămână. Câteodată o mânca pur și simplu goală, altă dată cu fructe, cu mămăliguță sau pe pâine. De ceva timp, felul de mâncare preferat este un soi de budincă, din paste (“steluțe” sau “fundițe”), cu ou, brânzică proaspătă, stafide și eventual îndulcită cu sirop de arțar, totul dat la cuptor. Și ar mânca această budincă dimineața, la prânz și seara. Așadar cantitățile de brânzică pe care le consumăm săptămânal sunt destul de importante.
Și așa ajung să vă vorbesc puțin și despre brânzica natur Danonino.
În momentul în care am primit invitația la fabrica Danone din București mi s-a părut o ocazie foarte bună să aflu câteva informații despre cum este Danone de fapt și să o duc pe Ioana să vadă ce se întâmplă într-o fabrică. Așa cum am scris la momentul respectiv, așteptările mi-au fost confirmate, fabrica semăna cu ceea ce mai văzusem eu pe la televizor. Domnișoara mea a fost încântată, vreo lună de zile mi-a vorbit în fiecare zi despre fabrică, despre cum roboțeii puneau iaurtul sau smântâna în găletușe, despre cum mergeau cutiile cu iaurt pe bandă.
Tot atunci am gustat amândouă din noua brânzică natur Danonino. Și a fost foarte ok. Cu gust de brânzică. Fără zahăr, fără fructe, fără alți îndulcitori, fără alte adaosuri. Și o folosim cu succes în budincile noastre de paste cu stafide.
De ce să cumpărați brânzica natur Danonino? Trecând de toate controversele în ceea ce privește firma Danone, este o brânză special făcută pentru copii – adică, nu are zahăr sau alți îndulcitori, este cremoasă și îmbogățită cu Vitamina D și Calciu. Eu sunt prima care militează pentru a lua acești nutrienți în stare cât mai naturală și cât mai puțin procesată, dar deficiența aceasta de Vitamina D și Calciu este chiar o problemă majoră în ceea ce-i privește pe foarte mulți copii din România. Așadar, dacă le dăm posibilitatea să o extragă și din alte surse, de ce nu… Totuși brânzica natur Danonio este o alternativă bună la ceea ce mai există pe rafturile magazinelor, mai ales atunci când nu ai timp sau chiar nu te pricepi să pregătești chiar tu, cu mâinile tale de mămică, porția zilnică de brânzică.
Foto Flickr