De-a lungul timpului, am observat ca ai mei copii mananca mai bine mancarurile la a caror preparare participa activ. Si ma straduiesc sa-i cooptez cat de des au chef. Evident ca cel mai mult le place sa faca dulciuri. Surprinzator, nu? 🙂
Pentru azi, va propun doua feluri de bombonele extrem de simplu de preparat, sanatoase si gustoase.
Sursa foto
Bomboane de ciocolata
Aveti nevoie de:
½ cana unt de cacao
½ cana pudra de roscove sau de cacao (raw)
miere sau alt indulcitor dupa gust (noi folosim cam 1/3 cana)
alune, caju, migdale… ce aveti prin casa
stafide, curmale, merisoare, daca doriti
Intr-un castron, se amesteca untul de cacao cu pudra de roscove, se adauga mierea si ce mai vreti sa puneti in ciocolata. Dupa ce amestecul ajunge la consistenta unei smantane mai groase, se pune intr-un sprit (daca aveti… daca nu, puteti folosi o punga taiata la un capat). Se pregatesc niste hartiute de bomboane si se toarna cate putin dn pasta obtinuta. Bombonelele se intaresc cam in 30 de minute la frigider.
Bomboane Raffaello
Aveti nevoie de:
50 g migdale macinate
50 g alune de padure macinate
100 g fulgi de cocos macinati
½ lingurita vanilie pudra
miere dupa gust
Se amesteca toate ingredientele in blender, pana cand aluatul “se aduna”. Apoi se formeaza bilute care se tavalesc prin cocos. Se lasa la frigider minim 30 de minute, pentru a se intari putin.
Va pot spune ca va veti distra, cu siguranta, la prepararea acestor delicii. Ca sa nu mai vorbim de cei mici… Dar nu pot sa va garantez ca veti apuca sa mancati vreo bomboana!
Sursa foto