Ingrediente:
- 2 dovlecei;
- 1/2 ceaşcă cu zeamă de lămâie;
- 1 ceaşcă pastă de susan (tahini)
- 4 linguri ulei de măsline;
- 1/2 linguriţă chimen măcinat;
- sare (opțional, după gust şi dacă vârsta copilului permite)
Mod de preparare:
Rețeta de hummus de dovlecel este foarte ușor și rapid de preparat. Dovleceii se taie bucăţele şi se amestecă în robotul de bucătărie cu restul îngredientelor.
Puteţi înlocui pasta de susan cu seminţe de susan proaspăt râşnite sau puteţi renunţa la ea. Dacă optaţi pentru a 2-a variantă, este posibil să doriţi să micşoraţi şi cantitatea de zeamă de lămâie.
Puteți servi acest hummus pe felii de pâine, biscuiţi săraţi, felii de legume.
Citiți mai multe rețete și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: jules:stonesoup/ Flickr.com.
in poza voastra e dovleac, in a lor e dovlecel. ce e de fapt?:) se prepara termic sau se foloseste crud?
Dovlecel! Noi n-am fost atenti si am pus o poza cu hummus normal 🙁
Eu stiam ca susanul este alergen si ca nu se recomanda in primul an. Ma insel?
dovleceii sunt cruzi sau fierti?