Ingrediente:

  • 2 linguri mei decorticat
  • 1 banană

Mod de preparare:

Pentru a putea fi mai ușor de digerat de către bebeluș, meiul decorticat se spală în mai multe ape și se pune la fiert în 500 ml apă clocotită și se lasă aproximativ 30 de minute. Când s-a fiert bine, se scurge de zeamă, se pasează. Peste pasta de mei se adaugă banana pasată cu furculița.
Dacă bebelușul preferă piureul mai zemos, puteți adăuga din zeama în care a fiert meiul, călduță, nu fierbinte.
Citiți despre mai multe rețete și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.
 
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
 
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Vrysxy/ Flickr.com.