Ingrediente:

  • 250g de brânză proaspătă din lapte de vacă
  • 1 linguriță de unt (opțional)
  • 1 lingură de mărar mărunțit
  • câteva frunze verzi de busuioc
  • 1 crenguță de cimbru prospăt
  • 1 frunză de salvie
  • 1 lingură de suc de lămâie*
  • 2 căței de usturoi (opțional)
  • un praf de sare, un praf de piper
  • oajă de lămâie (opțional)*

Mod de preparare:

Verdețurile proaspete și usturoiul se mărunțesc într-un mojar.
Brânza se amestecă în mixer (adăugând sau nu untul) pentru a se transforma într-o cremă.
Se adaugă verdețurile, sucul de lămâie, sare și piper.
Se poate presăra deasupra coajă rasă de lămâie dacă lămâile sunt din sursă sigură (necerate, bio). Dacă totuși sunt cerate, spălați-le foarte bine cu apă caldă sau cu o perie de vase și ștergeți-le cu un prosop înainte de a le rade.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Sander van der Wel/ Flickr.com.