Ingrediente:
- 250g de brânză proaspătă din lapte de vacă
- 1 linguriță de unt (opțional)
- 1 lingură de mărar mărunțit
- câteva frunze verzi de busuioc
- 1 crenguță de cimbru prospăt
- 1 frunză de salvie
- 1 lingură de suc de lămâie*
- 2 căței de usturoi (opțional)
- un praf de sare, un praf de piper
- oajă de lămâie (opțional)*
Mod de preparare:
Verdețurile proaspete și usturoiul se mărunțesc într-un mojar.
Brânza se amestecă în mixer (adăugând sau nu untul) pentru a se transforma într-o cremă.
Se adaugă verdețurile, sucul de lămâie, sare și piper.
Se poate presăra deasupra coajă rasă de lămâie dacă lămâile sunt din sursă sigură (necerate, bio). Dacă totuși sunt cerate, spălați-le foarte bine cu apă caldă sau cu o perie de vase și ștergeți-le cu un prosop înainte de a le rade.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: Sander van der Wel/ Flickr.com.