Copii vegetarieni
Noi, părinții și fratele mai mare nu suntem vegetarieni. Am încercat atunci toate metodele posibile de a-i oferi carne. Pasat, cubulețe și chiar “ascunsă” în piureuri. Am încercat pui, vită, curcan, struț și nimic. Fiecare masă cu carne era refuzată total sau parțial în funcție de cantitatea pe care eu încercam să i-o dau. M-am resemnat și am început să mă documentez despre ce înseamnă un copil vegetarian.
Primul moment a fost de panică iar apoi, pe măsură ce am început să învăț mi-am dat seama că nu este atât de greu să crești un copil sănătos cu un meniu vegetarian. Ca să fiu mai exactă există vegani – nu consumă nici un produse provenit de la animale, pescatarieni – vegetarieni care mănâncă pește, lacto – ovo – pescatarieni – consumă lapte, brânză, ouă pește și lacto – ovo – vegetarieni, se hrănesc cu produse lactate, ouă și produse vegetale. Noi ne-am încadrat în ultima grupă.
Pentru mine au fost un ghid important următoarele aspecte:

  • carnea nu este indispensabilă organismului uman.
  • carnea trebuie înlocuită cu alimente bogate în fier și riboflavină
  • fierul din legume și cereale se absoarbe la fel de ușor ca cel animal numai dacă este consumat împreună cu vitamina C.
  • copilul este vegetarian și nu subponderal. Porțiile lui trebuie să fie echilibrate caloric.
  • fierul nu este singurul lucru important din carne, proteinele joacă și ele un rol.

Odată lecția învățată am purces pe drumul copilului vegetarian.
Citește tot articolul și comentează pe Diversificare.ro.


Diversificare.rovorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: I Love Egg/ Flickr.com.