Pare foarte simplu, dar pentru a păstra prospeţimea şi substanţele nutritive, trebuie respectate anumite reguli.
Ce alimente se pot congela?
Toate alimentele se pot congela, dar nu orice aliment poate fi congelat în stare proaspătă. Unele alimente necesită o pregătire prealabilă pentru a se păstra cât mai bine.
Cum pregătesc alimentele pentru congelare?
Asiguraţi-vă că alimentele pe care doriţi să le congelaţi sunt “în cea mai bună formă”, fără semne de alterare. Bacteriile nu se înmulţesc în alimentele congelate, însă dacă un aliment este contaminat cu mucegaiuri sau bacterii, acestea vor deveni active la dezgheţare.
Cum congelez fructele?
Alegeţi pentru congelare fructe bine coapte, sănătoase şi proaspăt culese.
Spălaţi-le sub jet de apă rece, apoi uscaţi-le bine.
Fructele întregi (fructe de pădure, cireşe) sau tăiate bucăţele (banane, caise, piersici) se aşează în rânduri, separate pe o tavă care se introduce în congelator. O dată congelate le puteţi aşeza în pungi de plastic. Deşi această metodă necesită mai mult timp, dă cele mai bune rezultate. Fructele nu se vor lipi între ele, iar la dezgheţare vor fi mai ferme şi mai uşor de manevrat.
Citiți tot articolul și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: epSos.de/ Flickr.com.