Ingrediente:

  • un măr (de preferință unul mai acru)
  • o pară dulce
  • 5 prune uscate (dacă le luați de la târgurile cu produse tradiționale nu au conservanți)

Mod de preparare:

Prunele se spală și se taie bucățele. Mărul și para de asemenea se spală, se curăță de coajă, se scot semințele și se taie în bucăți mici. Toate fructele se pun într-o oală, se adaugă o cană și jumătate de apă și se lasă să fiarbă până devin moi. După ce compotul s-a răcit, se pune în boluri.
Copiii mai mari pot consuma acest compot ca atare, iar pentru bebeluși se pasează. Dacă este nevoie, se poate adăuga puțin zahăr sau alt îndulcitor natural, în funcție de vârsta copilului.
Citiți mai multe rețete și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Kraetzsche/ Flickr.com.