Ingrediente:
- 2-4 fileuri de merluciu
- 750 ml de supă de bază sau apă
- 2 căţei de usturoi
- 2 cepe verzi
- 2 cepe uscate
- 1 frunză de dafin
- 1 linguriță de cimbru frunze
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 cuișoare
- sare, piper
- 1 ardei iute întreg (opțional, pentru părinți)
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- sucul de la 1-2 lămâi sau limes
Pentru marinată:
- 1 ardei roșu
- 3 căței de usturoi
- 1 ceapă roșie
- 2 lămâi
- sare, piper proaspăt
Mod de preparare:
Se porționează feliile de merluciu (nu foarte mici, pentru a se păstra intacte). Se taie mărunt ardeiul, usturoiul, ceapa. Se toarnă apă peste toate ingredientele, pentru a le acoperi. Lămâile se taie în sferturi și se storc peste restul ingredientelor, adăugându-se și ele la marinată. Se lasă peștele în această marinată câteva ore sau peste noapte.
Citește toată rețeta și comentează pe Diversificare.ro.
Sursă foto: Urban Hafner/ Flickr.com.