Ingrediente:

  • 2-4 fileuri de merluciu
  • 750 ml de supă de bază sau apă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 2 cepe uscate
  • 1 frunză de dafin
  • 1 linguriță de cimbru frunze
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 cuișoare
  • sare, piper
  • 1 ardei iute întreg (opțional, pentru părinți)
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sucul de la 1-2 lămâi sau limes

Pentru marinată:

  • 1 ardei roșu
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 2 lămâi
  • sare, piper proaspăt

Mod de preparare:

Se porționează feliile de merluciu (nu foarte mici, pentru a se păstra intacte). Se taie mărunt ardeiul, usturoiul, ceapa. Se toarnă apă peste toate ingredientele, pentru a le acoperi. Lămâile se taie în sferturi și se storc peste restul ingredientelor, adăugându-se și ele la marinată. Se lasă peștele în această marinată câteva ore sau peste noapte.
Citește toată rețeta și comentează pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Urban Hafner/ Flickr.com.