Ingrediente:
- 10 biluțe de falafel copt
- 400g de roșii prunișoare decojite (în conservă) sau bulion făcut în casă
- 1 ceapă
- 2-4 căței de usturoi
- 2 frunze de dafin
- 1 linguriță de oțet (opțional)
- un praf de sare
Mod de preparare:
Falafelul se prepară după rețeta noastră anterioară. Preferabil, alegeți varianta care conține și ardei gras sau gogoșar.
În timp ce falafelul stă la copt pregătiți sosul de roșii.
Tăiați ceapa și usturoiul mărunt. Se fierb cu puțină apă (în loc de prăjire) pentru câteva minute, până se inmoaie. Peste, adăugați roșiile din conservă tăiate sau bulionul pregătit în casă. Apoi adăugați și frunzele de dafin. Se lasă la fiert 10-15 minute. Mai adăugați apă sau fierbeți mai mult, în funcție de consistența dorită a sosului. Luați în considerare faptul că sosul se va mai îngroșa după ce introducem și biluțele de falafel.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: Jude Doyland/ Flickr.com.