Chec cu smochine

Ingrediente:

  • 200g unt
  • 200g zahăr brun sau alt îndulcitor natural
  • 4 ouă
  • 150g făină
  • 100g smochine (proaspete sau deshidratate)
  • 15g nuci tăiate
  • 100g diferite fructe proaspete, deshidratate, din dulceaţă sau compot
  • coaja de la 1/2 portocală tăiată mărunt
  • coaja de la 1/2 lămâie rasă
  • vanilie, nucşoară sau alte mirodenii
  • unt şi făină pentru formă

Mod de preparare:

Dacă folosiţi fructe deshidratate, lăsaţi-le câteva ore într-un vas cu apă (preferabil peste noapte).
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Se amestecă untul şi zahărul până se obţine o spumă omogenă. Apoi, se adaugă cele 4 gălbenuşuri, unul câte unul, apoi nucile, smochinele, fructele, mirodeniile, coaja de portocală şi lamâie. Se amestecă şi se adaugă făina ”în ploaie” și se amestecă până când făina este încorporată în compoziţie.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.
 
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
 
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: norwichnuts/ Flickr.com.