Ingrediente:
- 200g unt
- 200g zahăr brun sau alt îndulcitor natural
- 4 ouă
- 150g făină
- 100g smochine (proaspete sau deshidratate)
- 15g nuci tăiate
- 100g diferite fructe proaspete, deshidratate, din dulceaţă sau compot
- coaja de la 1/2 portocală tăiată mărunt
- coaja de la 1/2 lămâie rasă
- vanilie, nucşoară sau alte mirodenii
- unt şi făină pentru formă
Mod de preparare:
Dacă folosiţi fructe deshidratate, lăsaţi-le câteva ore într-un vas cu apă (preferabil peste noapte).
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Se amestecă untul şi zahărul până se obţine o spumă omogenă. Apoi, se adaugă cele 4 gălbenuşuri, unul câte unul, apoi nucile, smochinele, fructele, mirodeniile, coaja de portocală şi lamâie. Se amestecă şi se adaugă făina ”în ploaie” și se amestecă până când făina este încorporată în compoziţie.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: norwichnuts/ Flickr.com.