Ingrediente (cantități pentru o tavă de chec / cozonac):

  • 2 ouă;
  • 1 cană zahăr brun (pentru copiii mai mici de 3 ani puteți folosi: sirop de agave, pudră de stevia, fructoză);
  • 1/2 cană lapte;
  • 1/2 cană ulei;
  • 2 căni făină;
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu;
  • 2-3 linguri pudră de roșcove/cacao;
  • o mână de nuci (opțional);
  • mirodenii: vanilie, coajă de lămâie, portocală etc. (opțional);

Mod de preparare:

Se amestecă ouăle întregi cu zahărul/îndulcitorul, se adaugă apoi laptele, uleiul, bicarbonatul de sodiu, nuca mărunțită și mirodeniile, amestecându-se până la omogenizare.
Citiți toată rețeta pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: PV KS/ Flickr.com.