Ingrediente:
- 2 căni făină integrală
- 2 ouă
- 75 g de unt
- 4 banane medii, foarte coapte
- 3 linguri zahăr brun sau melasă
- ½ cană de nuci tăiate
- ¾ l-ță de bicarbonat de sodiu
- ½ l-ță de scorțișoară
- ¼ l-ță de nucșoară
- ½ l-ță de sare
- 1 l-ță extract de vanilie
- ¼ cană de merișor (opțional)
Mod de preparare:
Cuptorul se încălzește la 165 de grade Celsius.
Untul se amestecă bine cu zahărul, mirodeniile și gălbenușurile până rezultă o pastă. Separat se mărunțesc bananele cu o furculiță și se bat împreună cu albușurile. Într-un bol încăpător amestecăm făina cu bicarbonatul de sodiu (care nu se stinge). Adăugăm amestecul cu gălbenușuri, nucile tăiate după preferință și opțional merișorul. Acum încorporăm și bananele amestecând de jos în sus, nu foarte viguros.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: Snowdrop Meringues & Berries/ Flickr.com.