Ingrediente:

  • 2 căni făină integrală
  • 2 ouă
  • 75 g de unt
  • 4 banane medii, foarte coapte
  • 3 linguri zahăr brun sau melasă
  • ½ cană de nuci tăiate
  • ¾ l-ță de bicarbonat de sodiu
  • ½ l-ță de scorțișoară
  • ¼ l-ță de nucșoară
  • ½ l-ță de sare
  • 1 l-ță extract de vanilie
  • ¼ cană de merișor (opțional)

Mod de preparare:

Cuptorul se încălzește la 165 de grade Celsius.
Untul se amestecă bine cu zahărul, mirodeniile și gălbenușurile până rezultă o pastă. Separat se mărunțesc bananele cu o furculiță și se bat împreună cu albușurile. Într-un bol încăpător amestecăm făina cu bicarbonatul de sodiu (care nu se stinge). Adăugăm amestecul cu gălbenușuri, nucile tăiate după preferință și opțional merișorul. Acum încorporăm și bananele amestecând de jos în sus, nu foarte viguros.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Snowdrop Meringues & Berries/ Flickr.com.