Ingrediente:

  • 1 cană de făină albă de grâu
  • 1 cană de făină integrală de grâu
  • 1 cană de apă călduță *(sau o cană de lapte bătut + 50 ml de apă)
  • 1 1/2 linguriță drojdie uscată (sau 13 grame proaspătă)
  • 1 lingură de unt sau ulei de măsline
  • 1 linguriță de zahăr brun sau îndulcitor lichid
  • 1 linguriță de sare
  • mălai (aproximativ 1/2 cană)

Mod de preparare:

Dizolvați drojdia și zahărul în apă și lăsați deoparte 1o minute. Se combină făinurile (fără mălai) și se adaugă restul ingredientelor, inclusiv apa. Amestecăm cu o lingură de lemn sau cu mâna. Se va forma un aluat lipicios. Îl vom amesteca în continuare 3-5 minute pentru a se dezvolta glutenul din făină (care dă elasticitate aluatului). Acoperim aluatul și peste 15 minute îl mai frământăm încă o dată, după care îl lăsăm să crească pentru aproximativ o oră și jumătate, până își dublează volumul.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.
 
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
 
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: HeatherHeatherHeather/ Flickr.com.