Ingrediente:
- 1 cană de făină albă de grâu
- 1 cană de făină integrală de grâu
- 1 cană de apă călduță *(sau o cană de lapte bătut + 50 ml de apă)
- 1 1/2 linguriță drojdie uscată (sau 13 grame proaspătă)
- 1 lingură de unt sau ulei de măsline
- 1 linguriță de zahăr brun sau îndulcitor lichid
- 1 linguriță de sare
- mălai (aproximativ 1/2 cană)
Mod de preparare:
Dizolvați drojdia și zahărul în apă și lăsați deoparte 1o minute. Se combină făinurile (fără mălai) și se adaugă restul ingredientelor, inclusiv apa. Amestecăm cu o lingură de lemn sau cu mâna. Se va forma un aluat lipicios. Îl vom amesteca în continuare 3-5 minute pentru a se dezvolta glutenul din făină (care dă elasticitate aluatului). Acoperim aluatul și peste 15 minute îl mai frământăm încă o dată, după care îl lăsăm să crească pentru aproximativ o oră și jumătate, până își dublează volumul.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: HeatherHeatherHeather/ Flickr.com.