Ingrediente:
- 400 g făină (de preferat pentru patiserie, dar merge și cu făină obișnuită)
- 2 +1/2 lg praf de copt
- 200 g zahăr
- 200 g migdale
- 3 ouă
- extract de migdale (opțional)
- coajă rasă de la o portocală
- 1/2 lg sare
Mod de preparare:
Într-un bol se amestecă bine 350 g făină (păstrăm puțină făină) cu sarea, praful de copt, coaja rasă de portocală și migdalele crude, întregi. Facem o groapă în mijloc în care spargem ouăle și le batem bine cu zahărul și câteva picături de extract de migdale (opțional, dar cu siguranță mai bun). Amestecăm totul și va rezulta un aluat lipicios. Folosim restul de făină pentru a obține un aluat pe care îl putem manipula.
Citiți toată rețeta pe Diversificare.ro.
Sursă foto: Vegan Feast Catering/ Flickr.com.