Ingrediente:
- 200 gr caise
- 50 ml suc de portocale
- 60 gr de unt sau ulei extra virgin de cocos
- 8 linguri de îndulcitor lichid
- 50 gr de griș
- 125 gr de făină albă sau integrală
- ulei
- 1 banană coaptă
- 100 gr nuci (opțional)
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Tăiați caisele în două, scoateți sâmburii și tăiați-le felii.
Sucul de portocale, caisele si jumătate din îndulcitorul lichid (se poate chiar omite când caisele sunt destul de dulci) se fierb pentru 5-10 minute, până caisele devin piure și lichidul se transformă în sirop.
Încălziți untul și restul îndulcitorului, adăugați grișul și făina. Va ieși un mix fărâmicios.
Tapetați vasul în care se va coace tarta (o formă mica de pâine) cu hârtie de copt (care va sta pe fund și pe cele 2 laturi mari). Ungeți cu puțin ulei. Puneți jumătate din mixul cu făină în care încorporați și banana pisată. Presați bine (cu o lingură). Distribuiți uniform piureul de caise și deasupra ce a mai rămas din mixul cu făină sub formă de firmituri, împreună cu nucile tăiate grob sau mărunțite (depinde de vârsta celui mic).
Coaceți pentru 25 de minute sau până când s-a rumenit ușor.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: Antoaneta/ Flickr.com.