Ingrediente:
- 2 vinete medii
- 1 cățel de usturoi mare
- 1-2 Lg de suc de lămâie
- 2 Lg de tahini (pastă de susan)
- 1 Lg de ulei de măsline + 1 Lg pentru decor
- 2 Lg de pătrunjel mărunțit (opțional)
- câteva frunze de mentă proaspătă (opțional)
- sare, boia, chimion pudră*
Mod de preparare:
Vinetele se coc pe aragaz sau pe grătar. Se face o incizie pe unde se va scurge apa și pe unde va ieși aburul. Se lasă la răcit.
După ce se răcesc, le tocăm cu un cuțit sau în mixer. Încorporăm apoi pasta de susan, usturoiul tocat (lăsat 5 minute înainte de a-l expune acidității sucului de lămâie), pătrunjelul (opțional), menta (opțional). Se sărează după gust.
Se decorează cu chimion și boia praf, ulei de măsline.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: Aaron Gustafson/ Flickr.com.