Baba ghanouj

Ingrediente:

  • 2 vinete medii
  • 1 cățel de usturoi mare
  • 1-2 Lg de suc de lămâie
  • 2 Lg de tahini (pastă de susan)
  • 1 Lg de ulei de măsline + 1 Lg pentru decor
  • 2 Lg de pătrunjel mărunțit (opțional)
  • câteva frunze de mentă proaspătă (opțional)
  • sare, boia, chimion pudră*

Mod de preparare:

Vinetele se coc pe aragaz sau pe grătar. Se face o incizie pe unde se va scurge apa și pe unde va ieși aburul. Se lasă la răcit.
După ce se răcesc, le tocăm cu un cuțit sau în mixer. Încorporăm apoi pasta de susan, usturoiul tocat (lăsat 5 minute înainte de a-l expune acidității sucului de lămâie), pătrunjelul (opțional), menta (opțional). Se sărează după gust.
Se decorează cu chimion și boia praf, ulei de măsline.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Aaron Gustafson/ Flickr.com.