Încântat de fructul cu aspect atât de frumos si gust apetisant, Columb a adus ananasul în Europa și a încercat să îl cultive aici. Încercările au eșuat însă din cauza climei neprietenoase cu ananasul, care s-a dovedit că preferă clima tropicală.
Până la sfârșitul secolului al 16-lea, exploratorii portughezi și spanioli au reușit să ducă ananasul în multe dintre coloniile din Asia, Africa și cele din sudul Oceanului Pacific, țări în care fructul se cultivă până astăzi.
Deși o raritate pe mesele doritorilor cu secole în urmă, ananasul a devenit unul dintre fructele ușor accesibile în zilele noastre, ca surse din care îl putem procura. Se găsește în magazine tot timpul anului, gata să fie “abordat” de sacoșa cumpărătorului dornic să consume un fruct cu gust dulce-acrișor.
Dacă pentru adulți știm că ananasul aduce nenumărate beneficii, pentru copiii care nu l-au degustat vreodată discuția devine mai sensibilă.
Când pot introduce ananasul în alimentația copilului meu?
Ce vă pot spune cu siguranță este că ananasul nu trece de rigorile impuse pentru a fi unul dintre primele alimente consumate, ca parte a alimentației diversificate. Este un fruct acid, care poate irita stomacul unui bebeluș încă neobișnuit cu alimentele solide.
Probleme deosebite poate aduce ananasul unui copil care suferă de reflux, putându-i agrava afecțiunea.
Consumând chiar și o mică cantitate de ananas, bebelușul prea mic se poate irita semnificativ în zona scutecului, tot datorită acidității fructului.
Citește tot articolul și comentează pe Diversificare.ro.
Sursă foto: hectorbuelta/ Flickr.com.