De ce recomand piesa copiilor de la 10 ani în sus şi nu şi celor mai mici, este pentru că am văzut ce s-a întâmplat, şi anume părinţii care şi-au adus copiii cu ei (copiii de 6/7 ani) au fost asaltaţi în timpul spectacolului de întrebări precum: Ce se întămplă acum? Mami, ce fac actorii? Ce au zis?
Piesa Toţi Cinci face parte din stilul “teatrului nou” în sensul combinării teatrului clasic cu pantonima şi dansul, rezultatul fiind un melanj creativ şi efervescent. Piesa nu are un subiect anume ci tratează subiecte contemporane pe care le poţi privi ca scenete, poveşti sau pastile din viaţa de zi cu zi, ca de exemplu traiul la bloc cu un vecin care dă muzica la maxim și soluţia găsită pentru a trece de această neplăcere.
Fundalul sonor al fiecărei scenete oferă un farmec aparte şi te face să intri şi să înţelegi mai bine ideea despre care vorbeşte.
Piesa îţi dă de multe ori senzaţia că te uiţi la un film cu Charlie Chaplin şi îţi stârneşte cele mai sincere râsete, câteodată chiar în hohote, dar te trece şi prin stări ca nostalgie şi tristele dar şi bucurie sau apreciere.
După vizionarea acestei piese, copiii vor pleca cu zâmbetul pe buze, poate pe alocuri puţini confuzi, iar adulţii veseli, gânditori şi cu propria lor varianta de înţelegere.
Unde şi când se joaca piesa Toţi Cinci
Piesa se joacă la Teatru Ion Creangă, de pe strada Lipscani, numărul 53, durează 1 ora şi 10 minute. Biletele costă 20, 25 si 30 lei. Din distribuţie fac parte actorii: Ana Pepine, Dana Paraschiv, Ştefan Ruxanda, Paul Cimpoieru şi Silviu Man.
Urmăriţi programul Teatrului Ion Creangă, Sala Rapsodia pentru a vedea exact când se joacă Toți Cinci.
Sursă foto: Floridesalcam.blogspot.com.